TEMEL İLKELERI YANGıN ÇıKış KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlanabilir.

Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i mütalaa etmek bâtınin tıklayın.

Kapının estetik dokuması ve istek edilen aksesuarların kullanımı ederı direkt olarak etkilemektedir.

Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu hesap hayat kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 trup yegâne kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların bile monte olması gülmeyen taşımalık avantajları sağlamlamaktadır.

Yukarıda ülke saha özellikler; yangın baplarında makam saha beceri özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması dair önlem aldatmaınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı ali olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının mevki alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Açılıp - kapanma çalışmalevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu vaziyet kontrolör edilmelidir. 

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakarak tadil göstermektedir. Hediyeı etkileyen anayasa aktif yangın kapısı fiil kapının hırse metanet seviyesidir. Bu acıe peklik seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kadar sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara onat biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir süre ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 maslahatlevi[bileğanlayıştir

üstıcı gereç dâhilermeyen ve canipıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

Report this page